Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι προτάσεις μας προς την Ένωση Συλλόγων Γονέων ...



Άγιος Δημήτριος 26/09/2017
Αρ. Πρωτ. 35

Προς: ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κοιν/ση: ΜΕΛΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς,
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Με αφορμή το κάλεσμά σας προς τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα θέματα που μας απασχολούν όσον αφορά στα προβλήματα του σχολείου μας, αλλά και, γενικότερα, ως γονείς.

  1. ΚΤΗΡΙΑΚΟ: Το χρόνιο πρόβλημα του σχολείου μας και πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας είναι ο έλεγχος της καταλληλότητας του κτηρίου (ενδεικτικά σας αναφέρουμε: μικρές αίθουσες χωρίς αερισμό, έλλειψη εξόδου κινδύνου κλπ) και η πιθανή ανέγερση νέου σε άλλο οικόπεδο. Υπάρχει σχετική αλληλογραφία προς κάθε αρμόδιο φορέα.
  1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Ζητάμε μόνιμη καθαρίστρια στο σχολείο μας, ώστε να καλύπτονται ανάγκες και τις πρωινές ώρες. Επίσης, το κτήριο χρειάζεται εξωτερικό καθαρισμό τζαμιών, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από ειδικό συνεργείο.
  1. Αν και τα αιτήματά μας προς τις υπηρεσίες του Δήμου, ικανοποιούνται σχετικά άμεσα, υπάρχει σ΄ εκκρεμότητα: η διαγράμμιση του προαυλίου.
  1. Έχει παρατηρηθεί ότι, μετά το πέρας του ωραρίου του φύλακα, γίνονται καταστροφές στον προαύλιο χώρο, όπως: η κλοπή των βανών των βρυσών, το σπάσιμο, του, πρόσφατα επισκευασμένου,ταμπλό της μιας μπασκέτας και άλλα. Ζητάμε να επιληφθεί του θέματος η αρμόδια αστυνομική αρχή ή η Δημοτική Αστυνομία, κάνοντας βραδινές περιπολίες.
  1. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ 15ΜΕΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ: Θεωρούμε απαράδεκτο, στην δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ παιδεία, να πληρώνουν οι γονείς τις εκπαιδευτικές επισκέψεις-εκδρομές, οι οποίες, βάσει απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, είναι υποχρεωτικές και με συγκεκριμένο αριθμό τον χρόνο. Ζητάμε να τεθεί το θέμα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου.
  1. ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Να γίνεται έγκαιρα ο προγραμματισμός και η υλοποίησή της.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ
  • Μαζί με άλλα σχολεία της περιοχής: καθαρισμός – ανάπλαση Ασυρμάτου ή παρόμοιες δράσεις, π.χ. μια δενδροφύτευση.
  • Δράσεις αλληλεγγύης σε παιδιά ή οικογένειες του Δήμου.
  • Οργάνωση: πολιτιστικών δράσεων (θέατρο – μουσική – καλλιτεχνικά δρώμενα), ημερίδων σε διαφορετικά σχολεία.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Η Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας

Μαρία Δελενίκα-Σακελλία         Βιργινία Τσατσαράγκου-Σιγάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου